Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Word jij onze nieuwe collega?
Ons sollicitatieproces
1. Je solliciteert

Je bent geïnteresseerd in één van onze jobs? Super! Dan is het nu tijd om je voor te stellen. Solliciteer online, stuur ons jouw cv door naar jobs@talentus.be of contacteer onze HR Business Partners Nikki Aerts en Fenne Haelterman via LinkedIn. We kijken er naar uit je te leren kennen.

2. Eerste kennismaking

Bedankt, we hebben je cv goed ontvangen! Nikki of Fenne nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw ervaring en motivatie te bespreken. Zij toetsen je verwachtingen af en kijken of je de gewenste skills hebt voor onze vacature. Heb je vragen? Aarzel dan niet om ze te stellen!

3. Online assessment

We vinden het belangrijk te weten wat je motiveert en tevreden stelt op lange termijn. Daarvoor nodigen we je uit om een online assessment af te leggen dat peilt naar jouw persoonlijkheid, motivatie, manier van functioneren, communiceren en samenwerken.

4. Face-to-face

Nu is het tijd voor een diepte-interview waarbij je de HR Business Partner en je leidinggevende ontmoet. Je krijgt uitgebreid uitleg over de functie en we gaan na of er een match is met het team. Ook hier voorzien we voldoende tijd om op al je vragen te antwoorden.

5. Overtuigd?

Ben jij overtuigd over ons en wij over jouw Talentus DNA? Dan volgt er een contractvoorstel en stemmen we af wanneer je kan starten.

6. Welkom bij Talentus !

Persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Daarom ontvang je op je eerste werkdag je persoonlijk opleidingsplan op basis van jouw ervaring en vaardigheden. Wij kijken er alvast naar uit je te mogen verwelkomen in ons team!

Your career path Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Je bent ambitieus, je wilt vooruitgang boeken in je werk en resultaten halen. Een snel en realistisch doorgroeitraject is ook een must bij je keuze van een nieuwe werkgever. Dan hebben wij goed nieuws voor jou !

Binnen Talentus bieden wij verschillende doorgroeimogelijkheden qua functielevel in ons recruitment team. Van Junior Recruiter naar Medior Recruiter doorgroeien kan razendsnel naargelang je inzet en resultaten (op basis van 6 maanden). Wens je daarna door te groeien naar Senior? Dan zal er een doorgroeitraject worden voorzien waar je verschillende projecten dient uit te werken. Op het einde van je traject presenteer je dit aan je leidinggevende, hr en management.

Reeds ervaring in de business als leidinggevende? Ook binnen het managementteam zijn er verschillende niveaus om door te groeien!

Contacteer onze HR Business Partners Nikki Aerts en Fenne Haelterman voor bijkomende info.